V septembri 2024 získal Ginjoy ocenenie OBAL ROKU 2024. Obal roku je prestížna a certifikovaná česko - slovenská súťaž, ktorá oceňuje inovácie, kreativitu a udržateľnosť v obalovom priemysle.
V roku 2024 sa konal 31. ročník súťaže, ktorý organizuje Inštitút pre obaly Syba.



Bruale
Pred viac ako desiatimi rokmi sa stretli v Gruzínsku Alex Motserelia s Francúzom Brunom Giroudom. Láska k prírode a poľnohospodárstvu ich okrem vášne k vínu viedla k investovaniu v najlepšom regióne Kakheti v oblasti Kvareli. Hlavnou činnosťou spoločnosti je pestovanie lieskových orechov a pistácii. Pre výrobu vín sa rozhodli neskôr, pretože na pozemkoch sa nachádzali staré pôvodné vinohrady. Tie sa rozhodli obnoviť. Postavili nové priestory pre výrobu vín a kúpili qvevri. Chateau Bruale vyrába gruzínske vína výlučne podľa tradičnej vinifikačnej technológii v qvevroch.
Vinárstvo prechádza procesom ekologickej výroby a všetky jeho vína a lieskové orechy sú od 2019 certifikované ako ekologické a polovica je v režime organic s výhľadom mať všetky vinohrady v tomto režime. Na 7 hektárov vinohradov pestujú odrody Rkatsiteli-Mtsvane, Saperavi a tiež pôvodné gruzínske odrody viniča. Vinice sa nachádzajú v nadmorskej výške 450m nad morom. Pôdy sú prevažne aluviálne. Podnebie je ovplyvnené blízkosťou rieky Alazani. Typické sú mierne zimy a dlhé teplé letá. Vinárstvo má svojho winemakera Zaza Mamulashvili, ktorý predtým pracoval vo viacerých gruzínskych vinárstvach.
Vinárstvo vyrába vína v qvevroch. Qvevry sú ílovito hlinité nádoby, ktoré sa používajú k výrobe tradičného gruzínského vína. V západnej časti Gruzínska sa nazývajú churi. Vinárstvo Bruale kúpilo nové qvevri a zakopali ich do zeme. Spolu s hroznom používajú aj strapinu. Hrozno i strapina musia byť dobre vyzreté, ale nie prezreté. Qvevri majú objem 800 až 3500l, menšie sa používajú k fermentácii a väčšie k vyzrievaniu. Víno z qvevrov sa následne prečerpá do francúzskych sudoch, kde ďalej zreje. 2 mesiace červené víno a 6 mesiacov biele. Pred fľašovaním sa víno číri.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu


Radi vám pomôžeme s výberom vhodných produktov a ich kombináciou do darčekového koša. Uveďte nám vašu predstavu o cene a košík vám elegantne zabalíme.
Pri darčekových košoch je potrebné rátať so špeciálnou manipuláciou. Informujte sa u svojho obchodného zástupcu.

Od svojho vzniku Champagne House Palmer & Co. vždy pracoval na zlepšovaní kvality. Dnes pokračuje v napredovaní tým, že presadzuje základné hodnoty, vyváženosť a eleganciu. Pre Champagne Palmer & Co je vytvorenie cuvée rovnako dielom prírody ako človeka. Harmonicky a s vášňou kombinujú odrody hrozna, polohy, ročníky a rezervné vína, až kým nedosiahnu dokonalé cuvée, ktoré odráža prácu vinohradníka a vinára. A práve preto sme sa v Corneri rozhodli zaradiť Champagne Palmer & Co. opäť do portfólia.

Adamus prestavuje kombináciu toho najlepšieho z regiónu Bairrada v Portugalsku. Unikátny a inovatívny štýl super prémiových destilátov s výnimočnou kvalitou a dizajnom. Plnenie, číslovanie a balenie každej fľaše je ručne s maximálnou prísnosťou a vášňou, aby sa zabezpečilo, že každá z nich bude špeciálna a jedinečná.