Firemný užívateľský účet

E-shop je určený len pre online objednávky B2B klientov Corner & Co. Pre nakupovanie sa prosím prihláste alebo registrujte.

Registrácia nového klienta Prihlásiť sa

Čo získate ako B2B klient

  • Individualizované ceny
  • Prehľadný užívateľský účet
  • Vlastné nákupné zoznamy
  • Zrýchlený modul nákupu
  • Servis a poradenstvo
  • Priamy kontakt s obchodníkom
Ďalšie informácie
Corner logo
Prihlásiť sa

E-shop je určený len pre online objednávky B2B klientov Corner & Co. Pre nakupovanie sa prosím prihláste alebo registrujte. Viac info.

Novinka v predaji - Cestoviny De Cecco

Novinka v predaji - Cestoviny De Cecco

DE CECCO

Pred viac ako sto rokmi v roku 1886 v Abruzze v Taliansku vznikol rodinný podnik bratov De Cecco. Z továrne na výrobu cestovín sa počas 130 rokov stal celosvetový fenomén kvalitných suchých cestovín.

 


 

Významným medzníkom pre spoločnosť De Cecco sa stal rok 1986. De Cecco sa v tomto roku rozhodol rozšíriť svoju produkciu o výrobu olivového oleja. V ďalších rokoch pribudlo mnoho ďalších výrobkov a dnes sa firma zaoberá produkciou paradajkových produktov, múky aj slaného pečiva. V súčasnosti je produkcia prevažne orientovaná na export. De Cecco je jednotkou na talianskom trhu, tretím najväčším výrobcom cestovín na svete a prítomný vo viac ako 100 krajinách.

Metóda De Cecco 

Najlepšia tvrdá pšenica

De Cecco vyberá najlepšiu tvrdú pšenicu z Talianska, Kalifornie a Arizony. Talianska pšenica je dôležitá pre chuť a pšenica z Kalifornie a Arizony pre množstvo kvalitných bielkovín, vďaka ktorým sú cestoviny „al dente“, pevné a elastické. Toto je jeden z vlastností, ktoré odlišujú De Cecco od akýchkoľvek iných cestovín.

Kvalita zrna posudzovaná odborníkmi

Odborníci z De Cecco prísne kontrolujú kvalitu tvrdej pšenice ešte pred zberom úrody a odoslaním do mlyna Fara San Martino. Kvalita je posudzovaná vo farbe a plnosti zrna. Následne musí pšenica prejsť prísnymi kontrolami laboratórií a byť v súlade s najvyššími kvalitatívnymi štandardmi. Laboratórni technici overujú čistotu, vzhľad a všetky fyzické vlastnosti a chemické vlastnosti zŕn. Rôzne odrody pšenice sa potom zmiešajú, aby sa vytvorila dokonalá rovnováha chuti, farby a vôní, typická pre cestoviny De Cecco.

Mletie vo vlastnom mlyne 

De Cecco patria k mlynárom už takmer dve storočia a túto tradíciu udržiavajú pri živote. Na zaručenie čerstvej semolinovej múky po celý čas melú pšenicu vo vlastnom mlyne, hneď vedľa továrne na cestoviny. Počas procesu mletia sa zrná pšenice „zbavia“ povrchovej vrstvy, až kým nedosiahnu centrálnu, najcennejšiu časť. A práve táto stratégia vysvetľuje nízky výkon mletia: zo 100 kg pšenice sa získa asi 65 kg krupice za deň, namiesto možných 80 kg. Uplatňujú princíp kvality namiesto kvantity.

 

Hrubozrná semolina

Aby sa nepoškodili zrná, proces mletia v De Cecco produkuje semolinovú múku, ktorá má v porovnaní s inými väčšiu veľkosť častíc bežne používaných na výrobu cestovín. Hrubozrnná semolina sa ťažko spracováva: jej úplné vysušenie a zbavenie vody trvá dlhšie.

Voda z vlastného prameňa

Čistá, studená horská voda neustále prúdi pod továrňou na cestoviny, voda z prameňa De Cecco® tečie priamo do továrne. Vo Fara San Martino melú semolinu pomocou samotnej vody pri teplote nižšej ako 15 °C. Táto pomalá pracovná metóda lepšie rešpektuje primárny materiál a zachováva integritu lepku.

Tradícia sušenia a výroby

V roku 1889 Filippo De Cecco vynašiel stroj pre pomalé sušenie cestovín za nízkej teploty. V De Cecco používajú stále tú istú metódu, ktorá zaručuje stále senzorické vlastnosti a zlepšuje nutričnú hodnotu cestovín. Niektoré cestoviny schnú viac ako 40 hodín. Ak prejdete prstom po De Cecco cestovinách, všimnite si mierne drsný povrch, ktorý je výsledkom hrubého vytláčania. Aj keď technologický pokrok ponúka rýchlejšie a lacnejšie riešenia, v De Cecco naďalej používajú drsné formy na cestoviny, ktoré vytvárajú prirodzene pórovité a nerovné cestoviny schopné absorbovať každý typ omáčky.