Firemný užívateľský účet

E-shop je určený len pre online objednávky B2B klientov Corner & Co. Pre nakupovanie sa prosím prihláste alebo registrujte.

Registrácia nového klienta Prihlásiť sa

Čo získate ako B2B klient

  • Individualizované ceny
  • Prehľadný užívateľský účet
  • Vlastné nákupné zoznamy
  • Zrýchlený modul nákupu
  • Servis a poradenstvo
  • Priamy kontakt s obchodníkom
Ďalšie informácie
Corner logo

E-shop je určený len pre online objednávky B2B klientov Corner & Co. Pre nakupovanie sa prosím prihláste alebo registrujte. Viac info.

Prihlásiť sa
Champagne Palmer opäť na Slovensku

Champagne Palmer opäť na Slovensku

Champagne
Champagne Palmer & Co.

Od svojho vzniku Champagne House Palmer & Co. vždy pracoval na zlepšovaní kvality. Dnes pokračuje v napredovaní tým, že presadzuje základné hodnoty, vyváženosť a eleganciu. Pre Champagne Palmer & Co je vytvorenie cuvée rovnako dielom prírody ako človeka. Harmonicky a s vášňou kombinujú odrody hrozna, polohy, ročníky a rezervné vína, až kým nedosiahnu dokonalé cuvée, ktoré odráža prácu vinohradníka a vinára. A práve preto sme sa v Corneri rozhodli zaradiť Champagne Palmer & Co. opäť do portfólia.


Zrodenie

V roku 1947 sa 7 etablovaných vinohradníkov v Champagne rozhodlo spojiť svoje sily a vytvoriť spoločnosť Palmer & Co. Spoločne zdieľali túžbu po dokonalosti a víziu vytvoriť vinárstvo známe svojou vášňou pre harmóniu, rovnováhu a snahu o dokonalosť. Dnes tieto vlastnosti stále definujú štýl Champagne Palmer& Co. Zachovať prirodzenú eleganciu, ktorá nielen trvá, ale sa aj rozvíja a zdokonaľuje.

Ekologická výroba vína je prioritou vinárstva. Okrem certifikácie HVE3 a VDC podporuje udržateľné vinohradnícke postupy a zachovanie biodiverzity prírodného prostredia a kvality pôdy. Viac ako 50 % vinohradov vo vlastníctve Palmer & Co. má certifikáciu VDC a HVE3 a cieľom dosiahnuť 100 % v roku 2023. Champagne Palmer & Co má ako jedno z mála vinárstiev certifikáciu HQE (High Environmental Quality) v Champagne. 

Grand a Premier Cru vinice

Champagne Palmer & Co. vlastní 220 hektárov viníc s označením Premier a Grand Cru v oblasti Montagne de Reims (Mailly, Verzenay, Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses, Ludes, Villers-Marmery a Trépail).

Oblasti Côte de Sézanne, Côte des Bar a Marne dopĺňajú mozaiku. Premier a Grand Crus predstavujú viac ako 50 % vinohradov. 

Umenie tvorby cuvée

Cellar Master Xavier Berdin a jeho 4 enológovia sú strážcami štýlu Champagne Palmer & Co. Vášnivo bdejú nad tvorbou Champagne s neutíchajúcou ostražitosťou. Pre Xaviera je vytvorenie Champagne rovnako dielom prírody, ako aj človeka. Rezervné vína sú vybrané pre svoju štruktúru a schopnosť vyzrievania.  Tvoria chrbticu neročníkových cuvée Palmer & Co. Dodávajú výslednému Champagne bohatosť a hĺbku, čím zaisťujú, že štýl Champagne Palmer & Co zostane konzistentný. 

Vína zostávajú v kontakte s kvasinkami niekoľko rokov. Pomalé vyzrievanie na kaloch dodáva Champagne komplexnosť. Neročníkové Champagne zrejú minimálne tri roky, ročníkové šesť až osem rokov. Magnum a väčšie formáty fliaš desať a viac rokov.

Xavier Berdin: „Spájame rôzne polohy, odrody, ročníky a rezervné vína s harmóniou a vášňou, aby sme sa strafili do dokonalosti a rovnováhy. To je štýl Champagne Palmer & Co.“

Solera systém 

Palmer je jedným z mála Champagne domov, ktoré prispôsobili techniku vyvinutú v Jereze vínam zo Champagne. V Champagne sa systém Solera každý rok obnovuje pridaním vín z poslednej úrody. Červené víno zo systému Solera sa používa k výrobe cuvée Rosé Reserve. Zatiaľ čo Chardonnay zo Solery sa používa ako korenie do rezervných vín Palmer Brut Reserve a tiež ako dozážny likéri v čase degoržovania.  Pinot Noir zo Solery sa používa v cuvée Palmer Blanc de Noirs.

Xavier Berdin: „Už viac ako 35 rokov pracujeme s tromi systémami Solera v dvoch fázach. Prvá fáza prebieha v dubových sudoch pre nový ročník, než sa pridá do druhej rezervy v nerezových tankov." 

Kolekcie champagne - Reserve

Champagne Palmer & Co. Brut Réserve

Hrozno pochádza z Premiers a Grands Crus vinohradov v oblasti Montagne de Reims, ktorá prepožičiavajú tomuto Champagne výraznú osobnosť. Základ tvorí 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir a 10% Pinot Meunier. Vyzrieva 4 roky na jemných kaloch, magnum 6 rokov. 

Champagne Palmer & Co. Rosé Solera

Spája v sebe výnimočnú ovocnosť a jemné tóny korenia. Srdce Champagne tvorí jedinečná viac ako 40 ročná Solera vín z odrody Pinot Noir. Cuvée tvorí 45% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier a 8% červených vín zo Solery. Vyzrieva 3 roky na jemných kaloch, magnum 5 rokov.

Kolekcie champagne - Speciality 

Champagne Palmer & Co. Blanc de Blancs

Chardonnay pochádza hlavne z nádherných viníc Trépail a Villers-Marmery. Tieto Premiers Crus z oblasti Montagne de Reims sú známe pre svoju eleganciu a sviežosť. Vyzrieva 5 rokov na jemných kaloch, magnum 10 rokov.

Champagne Palmer & Co. Blanc de Noirs

Predstavuje dokonalú rovnováhu medzi Pinot Noir (50%) a Pinot Meunier (50%) z oblasti Montagne de Reims, Côte des Bars a údolia Marne. Ponúka súčasný výraz Champagne Blanc de Noirs. Vyzrieva 3 roky na jemných kaloch, magnum 5 rokov.

Kolekcie champagne - Grands Terroirs

Champagne Palmer & Co. Grands Terroirs 2015

Cuvée Grands Terroirs vyjadruje podstatu viníc Premier (Trépail, Villers-Marmery, Ludes, Chigny-les-Roses, Rilly-la-Montagne) a Grand Cru (Mailly, Verzenay) z výnimočného ročníka 2015. Cuvée tvorí 50% Chardonnay, 38% Pinot Noir a 12% Pinot Meunier. Pomalé vyzrievanie na jemných kaloch.

Champagne Palmer & Co. Amazone de Palmer & Co.

Vďaka svojmu jedinečnému štýlu, výberu najlepších polôh Montagne de Reims, taktiež pomalému vyzrievaniu na kaloch, ručnému striasaniu a oválnemu tvaru fľaše je toto Champagne skutočne výnimočné. Cuvée ročníkov 2009, 2010 a 2012. 51% Chardonnay (18% Solera, hrozno z 1er crus Trépail,Villers-Marmery ) a 49% Pinot Noir (hrozno z Grands crus Mailly a Verzenay).  Vyrába sa len raz za 5 až 6 rokov.