Firemný užívateľský účet

E-shop je určený len pre online objednávky B2B klientov Corner & Co. Pre nakupovanie sa prosím prihláste alebo registrujte.

Registrácia nového klienta Prihlásiť sa

Čo získate ako B2B klient

  • Individualizované ceny
  • Prehľadný užívateľský účet
  • Vlastné nákupné zoznamy
  • Zrýchlený modul nákupu
  • Servis a poradenstvo
  • Priamy kontakt s obchodníkom
Ďalšie informácie
Corner logo
Prihlásiť sa

E-shop je určený len pre online objednávky B2B klientov Corner & Co. Pre nakupovanie sa prosím prihláste alebo registrujte. Viac info.

Novinka v predaji - slovenské vína VIAJUR

Novinka v predaji - slovenské vína VIAJUR

Slovenské vinárstva
VIAJUR

Vinárstvo VIAJUR je pokračovaním výnimočného historického príbehu, ktorého dôležitou súčasťou je Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure. Práve na tomto mieste sa vinohradníci a vinári venovali výrobe vína už od 15. storočia. Vinárstvo sa nachádza v historických pivniciach Kaštieľa Pálffy.


Vinárstvo VIAJUR je pokračovaním výnimočného historického príbehu, ktorého dôležitou súčasťou je Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure. Práve na tomto mieste sa vinohradníci a vinári venovali výrobe vína už od 15. storočia. Vinárstvo sa nachádza v historických pivniciach Kaštieľa Pálffy.

Svätý Jur

V Malokarpatskej vinohradníckej oblasti sa vinič pestoval od nepamäti. Južné svahy pohoria Malých Karpát sú tvorené prevažne sopečnými horninami s vysokým zastúpením žuly. Pôda je hlinitopiesočnatá, obsahuje pomerne veľa kamenného skeletu. Zdanlivo chudobná pôda na živiny však poskytuje ideálne podmienky na pestovanie viniča. Polohy vinohradov orientované na južnú stranu zabezpečujú viniču dostatok slnečného svitu, vyššie položené terasy ochraňujú vinič pred jarnými prízemnými mrazmi. Terroir je vhodný najmä pre pestovanie odrôd rizlingu, ktorý je špecificky minerálny a veľmi typický pre túto vinohradnícku oblasť. Vína z tejto oblasti sú plné, harmonické a minerálne, so sviežou kyselinou. Slnečné svahy a výhrevná pôda pozitívne vplývajú na vyzrievanie hrozna a jeho cukornatosť. Mikroklíma v lokalite Svätého Jura podporuje aj tvorbu cibéb. V katastri Svätého Jura vinárstvo obhospodaruje necelých 5 hektárov vinohradov.

V roku 2019 pôvodné vinice vyklčovali a začali pripravovať pôdu na novú výsadbu. V roku 2021 vysadili odrody typické pre danú lokalitu, konkrétne Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Veltlínske zelené. V Jure však VIAJUR spolupracuje s ďalšími skvelými vinohradníkmi. Müller Thurgau pochádza priamo z pálffyovských viníc, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti kaštieľa, rizlingy majú pôvod zo slnečných terás nad Jurom. Súčasťou kaštieľa je obchod s vínom, reštaurácia a dokonca i výroba vlastného piva. 

Farná

Na hranici Nitrianskej vinohradníckej oblasti sa nachádza druhá usadlosť VIAJUR Farná, kde sa venujú pestovaniu modrých odrôd. Súčasťou areálu je Vinohradnícky dom Réva, ktorý  okrem štýlového obchodu s vínom, ponúka aj priestor na menšie firemné oslavy, či špeciálne eventy počas celého roka. Tento priestor je súčasťou konceptu zážitkových degustačných večerí pod taktovkou osvedčeného tímu kuchárov z Hotela Lomnica. Okrem vinohradov sa tu nachádza ovocný sad, ktorý má základ na pôvodnom starom hruškovom sade, z ktorého sa zachovala odroda hrušky Durando. Práve z nej už môžu zákazníci ochutnať aj prvú exkluzívnu radu Hruškovice z Farnej.

Kolekcie vín

Edícia Klasik je základná rada vín. 

Rizling vlašský 2021 je klasický a priamočiary vlašák z južnoslovenskej oblasti. Vo vôni dominujú citrusy, žlté ovocia a horká mandľa. Jednoduchá šťavnatá chuť s príjemnou kyselinkou. 

Tramín červený polosladké 2021 - typická odrodová vôňa tropického ovocia  a čajových ruží. Chuť je príjemne ovocná, stredne plná so sladším záverom.

Pro rege et patria pre kráľa a krajinu, krédo, ktoré sprevádzalo rod Pálffyovcov. Dnes toto krédo spolu s lipou, ktorá rastie na nádvorí Pálffyovského kaštieľa v Svätom Jure, vytvárajú logo VIAJUR. Do histórie Pálffyovcov patrí aj vinohradníctvo a výroba vína v Malých Karpatoch.

Pinot Gris 2021 - korenisto ovocné biele víno s tónmi byliniek. Stredne plná, zrelá chuť s harmonickou kyselinou a korenisto medovým záverom. 

Ars in vino, vinum in arte umenie vo víne, ktorého etikety zdobia obrazy výnimočných maliarov. Jána Hálu, Milana Laluhu a Vladimíra Kompánka. Vína tejto kolekcie sú vyrobené z hrozna najvyššej kvality.

Liebling Rizling rýnsky polosladké 2021 - Rizling Liebling je víno, ktoré nesie v sebe odkaz histórie a odrody Rizling rýnsky, ktorej sa v lokalite Svätého Jura. Vôňa pripomínajúca broskyne a lipový kvet. Ľahké, ovocné v chuti s jemnou aciditou a sladším záverom.

Frankovka modrá 2019 má tmavú rubínovú farbu. Vo vôni dominujú tóny kôstkového ovocia s jemným korenistým tónom. Chuť je stredne plná, ovocná, šťavnatá. Svieža acidita a harmonický, škoricovo - vanilkový záver. Hrozno pochádza z vinohradníckej oblasti Rúbaň.

Dunaj 2019 - hrozno pochádza zo Strekova. Atraktívna vôňa s tónmi sliviek a višní v čokoláde. Stredne plná chuť s tónmi sušeného ovocia a hladkými, sladšími tanínmi v dochuti.